fireman_bob
  • Male
  • Niantic, CT
  • United States
Share
  • Blog Posts
  • Discussions (23)
  • Events
  • Photos
  • Photo Albums
  • Videos

Fireman_bob's Friends

  • eric ericsson
  • Gallagher
  • Mr Daryl
  • Robert Frankel
  • Maritimer-Raymarine,US
  • Bob Vine

fireman_bob's Discussions

Raystar 130 template

Started this discussion. Last reply by Moderator - Raymarine, US Apr 24, 2015. 3 Replies

Hi, I need to mount a RS130 GPS and need the mounting template referenced in the manual. I don't see it in the PDF version in the archives.Thanks.Continue

C80 interface to Ray55

Started this discussion. Last reply by Moderator - Raymarine, US Mar 27, 2015. 5 Replies

I'm trying to connect a Ray55 to a C80 and from research on this forum, it appears there's many options. My GPS is a Raystar 125. I would like to keep it simple and I believe there are 2 simple…Continue

C80 Current draw with radar dome

Started this discussion. Last reply by Moderator - Raymarine, US Mar 20, 2015. 1 Reply

Hi, I'm installing a C80 with a 2kW radar and a DSM30, and I have 2 questions:1)I've searched the installation and user manuals but can't find the current draw needed to size the power cables from…Continue

Mouting spotlight on top of or next to Radar dome

Started this discussion. Last reply by FLOB - Raymarine, US Apr 25, 2014. 3 Replies

Hi I've got an 18" Raymarine radar dome on my roof and would like to know if there's any issues with mounting a remote spotlight to the top of the dome. The light is not very heavy.Alternatively, I…Continue

Gifts Received

Gift

fireman_bob has not received any gifts yet

Give a Gift

 

fireman_bob's Page

Latest Activity

Phillip Sausto replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Seems that I have the same problem with my 4 year old Ray 55 VHF radio that everyone else has. Unfortunately, the raymarine repair is $175.00 to correct the problem which is a defect in the product. Raymarine should should eat the repair cost. At…"
May 31
fireman_bob left a comment for Bob Vine
"Losing fix intermittently is a sign the battery is going. Mine did that for a few weeks then quit completely. Just so you're aware, I've done a few units where replacing the battery does not fix the problem. It worked on mine, but some…"
Aug 19, 2015
Bob Vine left a comment for fireman_bob
"Hi I have check out further and the No fix, just comes and goes. it would appear that by restarting teh GPS from the menu bar on the chart plotter it will refix, would this be the battery ?"
Aug 19, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Welcome to the Raymarine Technical Forum Dave, Can you receive NOAA weather channels (assumes that you are located in US waters)?  If not, have you tested the Ray55 with another antenna or performed a VSWR check of the currently installed VHF…"
Aug 18, 2015
fireman_bob replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Hi Dave,  Sounds like the same common failure on the Ray55 that others have had. You should contact RM tech support first to find out if they will service it for you since it's very common. Otherwise I would be happy to do it for you for…"
Aug 18, 2015
fireman_bob left a comment for Bob Vine
"Hi Bob,  Yes, I have the batteries and I can do it for you if you would like. Let me know. Thanks, Bob"
Aug 18, 2015
fireman_bob and Bob Vine are now friends
Aug 18, 2015
Dave Sinovich replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
Aug 17, 2015
fireman_bob and Robert Frankel are now friends
Aug 3, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Noted."
May 21, 2015
Torkel Jodalen replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"OK, I've got the same issue here. Anyone who can point me in the right direction (Digi-Key, Mouser, Newark/Farnell, etc. - with part number(s) for the filter(s) in question? A filter replacementis normally a simple solder job which I…"
May 20, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to fireman_bob's discussion Raystar 130 template
"You're welcome."
Apr 24, 2015
fireman_bob replied to fireman_bob's discussion Raystar 130 template
"Thank you!!"
Apr 24, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to fireman_bob's discussion Raystar 130 template
"Fireman_Bob, The flush mount template for the Raystar 130 GPS Sensor may be found here."
Apr 24, 2015
fireman_bob posted a discussion

Raystar 130 template

Hi, I need to mount a RS130 GPS and need the mounting template referenced in the manual. I don't see it in the PDF version in the archives.Thanks.See More
Apr 24, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to fireman_bob's discussion C80 interface to Ray55
"Bob, Yes ... should the GPS sensor be interfaced via SeaTalk to the GPS and should the MFD be interfaced to the VHF via NMEA 0183, then the VHF not only receive GPS data from the MFD, but the MFD would also be capable of receiving DSC position…"
Mar 27, 2015

Profile Information

Models of Raymarine Product(s) Owned or Considering
Ray 55
C80+scanner

Comment Wall (1 comment)

You need to be a member of Raymarine Technical Forum to add comments!

At 3:18am on August 19, 2015, Bob Vine said…

Hi

I have check out further and the No fix, just comes and goes.

it would appear that by restarting teh GPS from the menu bar on the chart plotter it will refix, would this be the battery ?

 
 
 

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Sounds even worse than mine. Suggest you do as they suggest and take it to an approved Raymarine dealer."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Thanks for your reply. Mine kicks off at 6 mph. I have moved it to three different places and same results."
Jun 14
Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"No. Still broke. Have not sent it to be checked by RayMarine. The only other possibility is that I have the transducer mounted on the left side of the propeller rather than the right side as recommended."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Mine is doing the same thing.  Did you get this fixed? If so, what did you do? Thank you for your help."
Jun 14
Andy Barbasch updated their profile
Jun 13
Tom Aydelotte replied to John Pecora's discussion DSM300 Made in Mexico
"Just learned of this replacement program. Several years ago I spent multiple hours trying to figure out my DSM300 inconsistencies... is there any program still available to solve this issue?"
Jun 11
Bernie liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 7
Bernie updated their profile
Jun 7
Istvan bindisch liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 6
Fred Collins updated their profile
Jun 6
Frank Thalhauser replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Hi Kyle, I suggest you call into Tech support while at your helm and have the tech talk you through the sequence that I tried to explain in my post. I don't totally recall all the steps, but I do remember that it was quite easy and ended…"
Jun 5
Brad Martinsen replied to Brian Stinson's discussion i60 Wind Indicator.
"Sure would be nice to have a choice of using SOG or STW. Like I had on my old NAVman Wind that i just replaced with an I60. Hardly use STW were i am."
Jun 4
Kyle replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Update-went in to Dealer Setup and changed Pilot type to Sail (mine is Hydro), exited and turned off, went back in and changed back to Hydro, still no indicator showing.  Removed unit and tested wires- Red/Green shows 4.7, Red/Blue and…"
Jun 4
Phillip Sausto replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Seems that I have the same problem with my 4 year old Ray 55 VHF radio that everyone else has. Unfortunately, the raymarine repair is $175.00 to correct the problem which is a defect in the product. Raymarine should should eat the repair cost. At…"
May 31
Steve Morgan replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"I have made following measurements. Can someone advise if problem is ST60 Display unit , xducer or both? Xducer cable only: R-Shield. 21.6 k ohms G-Shield. 38.6 k ohms B-Shield. 6.1 ohms Y-Shield. 65.4 k ohms Instrument only powered by…"
May 29
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"I replaced the rudder position rode on the outboards. You might want to check wiring around that arrea."
May 29

© 2017   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service