alejandro Zarich
  • Male
  • Buenos Aires
  • Argentina
Share
  • Blog Posts
  • Discussions (29)
  • Events
  • Photos
  • Photo Albums
  • Videos

alejandro Zarich's Discussions

Ray 70 to Seatalkng presales question

Started this discussion. Last reply by Moderator - Raymarine, US Feb 12, 2015. 1 Reply

hi, i have a Seatalkng network in my sailboat including a c95 Mfd. Now I am evaluating adding the new ray70 vhf. Question is whether I need to order a nmea2000 to seatalkng spur to hook the ray 70 to…Continue

i60 close haul working randomly

Started this discussion. Last reply by Underway - Raymarine, US Nov 21, 2014. 16 Replies

Dear friends, my i60 Close haul works randomly. The system consists of a C95, i50, i70 and i60 CH over seatalkng. I have a seatalk to seatalkng converter linking an st30 wind and an ST5000 autopilot.…Continue

Vmg reading in i60 close haul different from the Vmg reading in my i70

Started this discussion. Last reply by Underway - Raymarine, US Sep 23, 2014. 3 Replies

Dear friends, my i60 close hauled is connected to my i70 with seatalkng. I get negative vmg readings in my i60 close haul when i have positive readings in my i70. How can this be. How can i fix it.

Tags: hauled, close, I60

making i50 tridata master, not repeater

Started this discussion. Last reply by FLOB - Raymarine, US Aug 18, 2014. 1 Reply

Hi, I bought a new i50 tridata. It was delivered with both depth and speed set as repeater. While I was able to change depth to "master", I couldn't do the same with speed. I then assumed that the SW…Continue

Gifts Received

Gift

alejandro Zarich has not received any gifts yet

Give a Gift

 

alejandro Zarich's Page

Latest Activity

Moderator - Raymarine, US replied to alejandro Zarich's discussion Ray 70 to Seatalkng presales question
"Welcome to the Raymarine Technical Forum Alejandro, Should a SeaTalkng backbone have already been installed onboard to support interfacing the c95 to the currently installed instruments, then the Ray70 VHF radio would simply be interfaced to an…"
Feb 12, 2015
alejandro Zarich posted a discussion

Ray 70 to Seatalkng presales question

hi, i have a Seatalkng network in my sailboat including a c95 Mfd. Now I am evaluating adding the new ray70 vhf. Question is whether I need to order a nmea2000 to seatalkng spur to hook the ray 70 to the network or whether there is another option. Are these cables provided with the ray 70?Tks!See More
Feb 12, 2015
Underway - Raymarine, US replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"The ST50 wind is older Seatalk, and is not compatible with the Seatalk to Seatalk NG converter.  You will need to upgrade the masthead wind transducer as well the ST50 masthead is not compatible with the newer ST60/+, i60, i70 Wind systems.…"
Nov 21, 2014
alejandro Zarich replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"Well, since your last recommendation , I did send the I60 CH to the official raymarine service in argentina. The result, It works perfectly well, but when trying to make it work with the ST50 wind thru the Seatalk to seatalkng converter, they found…"
Nov 21, 2014
alejandro Zarich replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"I checked today and the failure persist. Once the system is powered on, I have to unplug the seatalkng cable and replug it to make the I60 work. If I do not do that the the small display under the needle displays -- and the needle does nothing.…"
Oct 31, 2014
alejandro Zarich replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"Power is fed to the seatalk ng backbone right from the power switchboard into the normal power connector from the seatalkng systema. I have no power issues in any of the instruments connected to this network. II checked again today and still the…"
Oct 29, 2014
Underway - Raymarine, US replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"Where is the power coming from, powering the Seatalk NG backbone?  Let us know what you find."
Oct 28, 2014
alejandro Zarich replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"well, it failed again. As soon as I power on the whole system, it ceases to "see" the I60... Then I just need to unplug the seatalkng connection from the I60 and plug it again (all with power on) and the i60 starts working again... until…"
Oct 27, 2014
Underway - Raymarine, US replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"Great to hear, let us know the outcome."
Oct 27, 2014
alejandro Zarich replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"All plugs are wher they should be..the blacks in the White unused ends and the blue in the blue unused seatalk ng ends, The i70 has a black plug as it is the end of the daisy chain. This said, I was able to upgrade the i60 sw, beneffiting from a…"
Oct 24, 2014
Underway - Raymarine, US replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"You have three end caps in this system, are the end caps you diagrammed the blue terminators, or do you have the blue ones on the ends and the black one next to where the i60 is connected to the converter? Is the power being back fed in from…"
Oct 22, 2014
alejandro Zarich replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"I have attached a graph showing the complete seatalk installation in my boat. When the I60 is working, it shows in the select device list, when it doesn't (usually after a power off-power on sequence) it doesn't show. To me, it looks like…"
Oct 22, 2014
Underway - Raymarine, US replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"Can you explain in detail how the equipment is connected, if the i60 is no the Seatalk NG backbone, it should show up on the Select Device list.  Setup>Maintenance>Diagnostics>Selet Device."
Oct 20, 2014
alejandro Zarich replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"I did the Software upgrade for the converter. The problem persists. Some other facts: it's not faulty cabling. I switched the cables and get the same problem. I also put the i60 at the beginning of the seatalk ng daisy chain... the problem…"
Oct 20, 2014
Underway - Raymarine, US replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"OK, I would first recommend that you upgrade the converter to the latest software level v1.21"
Oct 9, 2014
alejandro Zarich replied to alejandro Zarich's discussion i60 close haul working randomly
"The sw level of the converter is 1.01"
Oct 8, 2014

Profile Information

Models of Raymarine Product(s) Owned or Considering
C95 i70 st 30&50 5000 autppilot

old sensors with new i50 and i60 instruments

Dear friends

I want to upgrade my ST30 speed, depth and wind instruments to the i50 / i60 line,

I have a seatalkng backbone already (connecting a C95 , an i70 and older seatalk wind, speed, autopilot and depth thru a seatalkng to seatalk converter and seatalk wiring). The depth, wind and speed sensors are hooked directly to the old instruments. In order to avoid replacing sensors (particularily the masthead) and avoid running new cables, I wonder if I can feed i50 and i60 with my existing sensors. Wil lthis work? Am I going to lose some functions or it won't work at all?

Regards,

Comment Wall

You need to be a member of Raymarine Technical Forum to add comments!

  • No comments yet!
 
 
 

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Sounds even worse than mine. Suggest you do as they suggest and take it to an approved Raymarine dealer."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Thanks for your reply. Mine kicks off at 6 mph. I have moved it to three different places and same results."
Jun 14
Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"No. Still broke. Have not sent it to be checked by RayMarine. The only other possibility is that I have the transducer mounted on the left side of the propeller rather than the right side as recommended."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Mine is doing the same thing.  Did you get this fixed? If so, what did you do? Thank you for your help."
Jun 14
Andy Barbasch updated their profile
Jun 13
Tom Aydelotte replied to John Pecora's discussion DSM300 Made in Mexico
"Just learned of this replacement program. Several years ago I spent multiple hours trying to figure out my DSM300 inconsistencies... is there any program still available to solve this issue?"
Jun 11
Bernie liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 7
Bernie updated their profile
Jun 7
Istvan bindisch liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 6
Fred Collins updated their profile
Jun 6
Frank Thalhauser replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Hi Kyle, I suggest you call into Tech support while at your helm and have the tech talk you through the sequence that I tried to explain in my post. I don't totally recall all the steps, but I do remember that it was quite easy and ended…"
Jun 5
Brad Martinsen replied to Brian Stinson's discussion i60 Wind Indicator.
"Sure would be nice to have a choice of using SOG or STW. Like I had on my old NAVman Wind that i just replaced with an I60. Hardly use STW were i am."
Jun 4
Kyle replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Update-went in to Dealer Setup and changed Pilot type to Sail (mine is Hydro), exited and turned off, went back in and changed back to Hydro, still no indicator showing.  Removed unit and tested wires- Red/Green shows 4.7, Red/Blue and…"
Jun 4
Phillip Sausto replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Seems that I have the same problem with my 4 year old Ray 55 VHF radio that everyone else has. Unfortunately, the raymarine repair is $175.00 to correct the problem which is a defect in the product. Raymarine should should eat the repair cost. At…"
May 31
Steve Morgan replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"I have made following measurements. Can someone advise if problem is ST60 Display unit , xducer or both? Xducer cable only: R-Shield. 21.6 k ohms G-Shield. 38.6 k ohms B-Shield. 6.1 ohms Y-Shield. 65.4 k ohms Instrument only powered by…"
May 29
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"I replaced the rudder position rode on the outboards. You might want to check wiring around that arrea."
May 29

© 2017   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service