FLOB - Raymarine, US
  • Male
  • Merrimack, NH
  • United States
Share

FLOB - Raymarine, US's Friends

  • Thomas J. Lynch
  • John P Achim
  • Don Lanyard
  • Mathew Fortin

Gifts Received

Gift

FLOB - Raymarine, US has not received any gifts yet

Give a Gift

 

Welcome, FLOB - Raymarine, US!

Latest Activity

FLOB - Raymarine, US replied to Dave's discussion very confused on the EV100
"Dave, I apologize for your frustration. I am well aware of your issue. In June of I apologize for your frustration. I am well aware of your issue. In June of 2013 we did improve performance of many of our hydraulic pumps including the .5 litter…"
Jan 29, 2016
FLOB - Raymarine, US liked Air Raid's photo
Aug 19, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to John Flaherty's discussion Raydata M78879 Software Rev.- 4.0 Compatibility with newer systems?
"You could tie the 2 together and see if they repeat to each other. If they do than there is something else on the boats Seatalk bus that is pulling down the network. We have not had parts to repair these units for almost 10 years now. "
Aug 19, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to Rick Hamill's discussion ST40 Temperature Calibration
"ST40s do not have the capability of calibrating water temp."
Aug 19, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to Ralph Sperry's discussion ST 7000
"Older electronics starting to get tired. I would assume there is in an internal component starting to fail. "
Aug 18, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to charles champaine's discussion drive stopped
"Yes the drive FETs have failed you can send it in. See below: Return your Raymarine Product   For returning your product in the US and Canada   In the unlikely event your Raymarine product should develop a problem and repair services can…"
Aug 18, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to Charles A Webb's discussion P70/P70R cabling
"No you need to create a Seatalk NG network see below:"
Aug 18, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to Mark H's discussion auto pilot doesn't read course heading correctly.
"There is a gray box that the ST8002 connects to this your course computer. It sounds like it has an internal gyro that could be possibly failing. "
Aug 18, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to Andre Chenier's discussion Autohelm ST6000+
"The ST6002 is compatible, so is the ST7002 and ST8002."
Aug 18, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to John G Davis Jr's discussion Connect Garmin 541s to Wheelpilot X-5
"Garmin grey to SPX +in and Garmin common ground to SPX -in"
Aug 18, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to Daniel Haughey's discussion SPX-5R P70 Wheel Pilot Not powering up after a switched to a longer spar cable
"A spur cable can be no longer than 6M"
Aug 18, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to Rick's discussion Autopilot woes
"I have to disagree that those are all normal. My guess would be the SPX5, it is either the internal gyro or the compass input circuit. "
Aug 18, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to Marc Curreri's discussion Volvo IPS Auto Pilot
"Good one I did not have the answer, had to ask around. Unfortunately not we have never had a pilot compatible with this model IPS drives. Something hardware related with the C1 and C2 IPS units. There is no way for us to integrate. Sorry for the bad…"
Aug 18, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to Marvin's discussion How do I wire an ST5000+ to my new a75
"E22158"
Aug 18, 2014
FLOB - Raymarine, US replied to Raymond Madsen's discussion SportPilot
"Raymond, It is most likely the clutch that has failed and it has been a long time since parts have been available. We do have an upgraded version the EV200 Sport. You can see it at the link…"
Aug 18, 2014
George M Sampson left a comment for FLOB - Raymarine, US
"I have a Garmin CMI 10 Wind, water, speed Cluster on a backbone. I want to connect a Raymarine Ev-100 wheel pilot and e-70 d multifunction display to it. I have the device net connector. What is an isolation gateway? George"
Aug 18, 2014

Profile Information

Models of Raymarine Product(s) Owned or Considering
All of them

FLOB - Raymarine, US's Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Comment Wall (7 comments)

You need to be a member of Raymarine Technical Forum to add comments!

At 3:15pm on August 18, 2014, George M Sampson said…

I have a Garmin CMI 10 Wind, water, speed Cluster on a backbone. I want to connect a Raymarine Ev-100 wheel pilot and e-70 d multifunction display to it. I have the device net connector. What is an isolation gateway?

George

At 11:03am on May 1, 2014, Martin Rutt said…

Hi, just bought a sail boat with e120 classic mfd amongst other kit, but I want to use my sd chart that was only bought last year...............how is that possible, please? I've also just bought the RNS 6.2 - can I use the sd in my laptop?

I'm nervous to just 'try'!

Many thanks.

At 4:56pm on April 25, 2014, David Carmack said…
Hello wireless transducers do they have a power sorce or do they need to be hooked to the boat power?? Do they have an on/off switch??
Thanks
Purrsnickitty
At 10:53am on August 27, 2012, Gary E.Thayer said…

It is my understanding Raymarine offers support services for Raytheon Radar users. If so, can you give me direction for obtaining a user/service manual for my AN/SPS-69, Linear Array

system.If RM has one in their archieves, can I download it?

Thank you for your time.

At 3:51pm on July 6, 2012, Kevin Clark said…
Looking mdl # b60 12 degree transducer for an a57 d also need 3 m cable to extend the transducer . Do you have these #'s
At 2:56pm on July 2, 2012, Pete Trott said…

On the subject of the AIS650, can you use GPS data from a C or E series via the NMEA 0183 out to feed the AIS650 instead of using the external GPS antena?

At 5:38pm on June 28, 2012, oscar eduardo esparza sanchez said…

hi my raymarine a question does not turn may help me see what the problem thanks

 
 
 

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

Stephen L Jones updated their profile
23 hours ago
Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Sounds even worse than mine. Suggest you do as they suggest and take it to an approved Raymarine dealer."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Thanks for your reply. Mine kicks off at 6 mph. I have moved it to three different places and same results."
Jun 14
Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"No. Still broke. Have not sent it to be checked by RayMarine. The only other possibility is that I have the transducer mounted on the left side of the propeller rather than the right side as recommended."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Mine is doing the same thing.  Did you get this fixed? If so, what did you do? Thank you for your help."
Jun 14
Andy Barbasch updated their profile
Jun 13
Tom Aydelotte replied to John Pecora's discussion DSM300 Made in Mexico
"Just learned of this replacement program. Several years ago I spent multiple hours trying to figure out my DSM300 inconsistencies... is there any program still available to solve this issue?"
Jun 11
Bernie liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 7
Bernie updated their profile
Jun 7
Istvan bindisch liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 6
Fred Collins updated their profile
Jun 6
Frank Thalhauser replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Hi Kyle, I suggest you call into Tech support while at your helm and have the tech talk you through the sequence that I tried to explain in my post. I don't totally recall all the steps, but I do remember that it was quite easy and ended…"
Jun 5
Brad Martinsen replied to Brian Stinson's discussion i60 Wind Indicator.
"Sure would be nice to have a choice of using SOG or STW. Like I had on my old NAVman Wind that i just replaced with an I60. Hardly use STW were i am."
Jun 4
Kyle replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Update-went in to Dealer Setup and changed Pilot type to Sail (mine is Hydro), exited and turned off, went back in and changed back to Hydro, still no indicator showing.  Removed unit and tested wires- Red/Green shows 4.7, Red/Blue and…"
Jun 4
Phillip Sausto replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Seems that I have the same problem with my 4 year old Ray 55 VHF radio that everyone else has. Unfortunately, the raymarine repair is $175.00 to correct the problem which is a defect in the product. Raymarine should should eat the repair cost. At…"
May 31
Steve Morgan replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"I have made following measurements. Can someone advise if problem is ST60 Display unit , xducer or both? Xducer cable only: R-Shield. 21.6 k ohms G-Shield. 38.6 k ohms B-Shield. 6.1 ohms Y-Shield. 65.4 k ohms Instrument only powered by…"
May 29

© 2017   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service