Phillip Sausto
  • Male
  • Old Bethpage, NY
  • United States
Share
  • Blog Posts
  • Discussions (12)
  • Events
  • Photos
  • Photo Albums
  • Videos

Phillip Sausto's Discussions

E80 keeps Rebooting

Started this discussion. Last reply by Moderator - Raymarine, US Aug 11, 2015. 15 Replies

I have a E80 chartplotter that recently started to reboot after about 15 minutes. Once the plotter starts rebooting it doesn't stop. The screen goes blank (white). Sometimes I have to turn off the…Continue

E Series compatibility

Started this discussion. Last reply by Moderator - Raymarine, US Jul 11, 2014. 1 Reply

Is my E80 classic and DSM300 compatable with RD418D Radar dome?Continue

Connect new Ray55 vhf to NMEA connection

Started this discussion. Last reply by Moderator - Raymarine, US May 30, 2013. 3 Replies

I want to connect my new Ray 55 VHF radio to a NMEA 0183 connection. I have  e80 classic with a Raymarine 125 gps. I understand that the r08004 cable is no longer available.Any suggestions on how to…Continue

Gifts Received

Gift

Phillip Sausto has not received any gifts yet

Give a Gift

 

Phillip Sausto's Page

Latest Activity

Phillip Sausto replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Seems that I have the same problem with my 4 year old Ray 55 VHF radio that everyone else has. Unfortunately, the raymarine repair is $175.00 to correct the problem which is a defect in the product. Raymarine should should eat the repair cost. At…"
May 31
Moderator - Raymarine, US replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"You're welcome."
Aug 11, 2015
Phillip Sausto replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"Thanks for the response !"
Aug 11, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"Phillip, The screen snapshot is that of diagnostics for the display's backlighting circuit.  Rather than replace the radar cable, you may simply want to disconnect it from the MFD and then test the MFD again.  Should the problem…"
Aug 11, 2015
Phillip Sausto replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"I'm told system doesn't have a SeaTalkHS switch. Plan is to replace the radar cable. During the most recent reboot/no data source message I notice one of the logs reports a protocol error when failing. (see…"
Aug 10, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"Phillip, If the system includes a SeaTalkhs Network Switch or SR6 Sirius Satellite Weather Receiver/Network Switch, it is recommended that the switch be inspected for signs of corrosion.  Poor network communications via a switch or failing…"
Jul 21, 2015
Phillip Sausto replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"On a trip last weekend, the E80 powered up and in about 5 minutes the system rebooted. When it came up the radar reported "no data source".  After that the chart plotter and other devices worked continuously during the trip with…"
Jul 21, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"You're welcome."
Jul 16, 2015
Phillip Sausto replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"I I will check all the electrical connections. Thanks for your help!"
Jul 15, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"Philip, Given the performance to date, it is recommended that the power and ground leads for the circuit responsible for providing power to the MFD be inspected for corrosion and tightened from the MFD though any terminal strips, circuit panels,…"
Jul 15, 2015
Phillip Sausto replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"OK, I disconnected all of the cables and turned on the E80. Let it run for about 15 minutes, no reboots. Then I added another cable and turned on the E80 for 15 minutes, no reboot. I did this procedure for all cables until…"
Jul 15, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"Noted."
Jul 13, 2015
Phillip Sausto replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"I will try this later today and get back to you."
Jul 13, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"Philip, If the chart card is removed and all cables except for the MFD's power cable are disconnected, does the problem persist?  If not, then please list all products (make/model) which have been interfaced the MFD and how they have been…"
Jul 13, 2015
Phillip Sausto replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"Thanks for the prompt response, The software was updated and reloaded to the current version. A factory reset was performed. Still experiencing the reboots. Sometimes after rebooting a blank screen comes up and I can't power down the device. I…"
Jul 13, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Phillip Sausto's discussion E80 keeps Rebooting
"Welcome to the Raymarine Technical Forum Phillip, It is recommended that the chart card be removed from the MFD's memory card reader a Factory Reset operation then be performed to address the reported issue that the Navigational Warning dialog…"
Jul 13, 2015

Profile Information

Models of Raymarine Product(s) Owned or Considering
Ray55 VHF
GPS 125
E80 Classic

Comment Wall

You need to be a member of Raymarine Technical Forum to add comments!

  • No comments yet!
 
 
 

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Sounds even worse than mine. Suggest you do as they suggest and take it to an approved Raymarine dealer."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Thanks for your reply. Mine kicks off at 6 mph. I have moved it to three different places and same results."
Jun 14
Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"No. Still broke. Have not sent it to be checked by RayMarine. The only other possibility is that I have the transducer mounted on the left side of the propeller rather than the right side as recommended."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Mine is doing the same thing.  Did you get this fixed? If so, what did you do? Thank you for your help."
Jun 14
Andy Barbasch updated their profile
Jun 13
Tom Aydelotte replied to John Pecora's discussion DSM300 Made in Mexico
"Just learned of this replacement program. Several years ago I spent multiple hours trying to figure out my DSM300 inconsistencies... is there any program still available to solve this issue?"
Jun 11
Bernie liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 7
Bernie updated their profile
Jun 7
Istvan bindisch liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 6
Fred Collins updated their profile
Jun 6
Frank Thalhauser replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Hi Kyle, I suggest you call into Tech support while at your helm and have the tech talk you through the sequence that I tried to explain in my post. I don't totally recall all the steps, but I do remember that it was quite easy and ended…"
Jun 5
Brad Martinsen replied to Brian Stinson's discussion i60 Wind Indicator.
"Sure would be nice to have a choice of using SOG or STW. Like I had on my old NAVman Wind that i just replaced with an I60. Hardly use STW were i am."
Jun 4
Kyle replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Update-went in to Dealer Setup and changed Pilot type to Sail (mine is Hydro), exited and turned off, went back in and changed back to Hydro, still no indicator showing.  Removed unit and tested wires- Red/Green shows 4.7, Red/Blue and…"
Jun 4
Phillip Sausto replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Seems that I have the same problem with my 4 year old Ray 55 VHF radio that everyone else has. Unfortunately, the raymarine repair is $175.00 to correct the problem which is a defect in the product. Raymarine should should eat the repair cost. At…"
May 31
Steve Morgan replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"I have made following measurements. Can someone advise if problem is ST60 Display unit , xducer or both? Xducer cable only: R-Shield. 21.6 k ohms G-Shield. 38.6 k ohms B-Shield. 6.1 ohms Y-Shield. 65.4 k ohms Instrument only powered by…"
May 29
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"I replaced the rudder position rode on the outboards. You might want to check wiring around that arrea."
May 29

© 2017   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service