P
  • Male
  • Pompano Beach, FL
  • United States
Share
  • Blog Posts
  • Discussions (7)
  • Events
  • Photos
  • Photo Albums
  • Videos

P's Discussions

No rudder reference displayed

Started this discussion. Last reply by Frank Thalhauser Jun 28. 18 Replies

ST5000 Plus Auotopilot using linear rudder reference on a pair of outboards.No rudder reference is displayed while in standby mode. Shows up when in auto mode, but does not track correctly. No…Continue

Gifts Received

Gift

P has not received any gifts yet

Give a Gift

 

P's Page

Latest Activity

Frank Thalhauser replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Kyle, I seem to recall that when I first tried changing the pilot type, I did not press and hold (for 2 seconds) the standby button as required to exit and save the change. Fortunately, the guy I had on the phone caught my error, and the second time…"
Jun 28
Kyle replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Thanks for the feedback Frank.  I finally contacted Tech support Friday while at the helm.  First person was not able to help and basically told me system is out of date and probably not repairable but didn't have one in front of them…"
Jun 27
Frank Thalhauser replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Hi Kyle, I suggest you call into Tech support while at your helm and have the tech talk you through the sequence that I tried to explain in my post. I don't totally recall all the steps, but I do remember that it was quite easy and ended…"
Jun 5
Kyle replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Update-went in to Dealer Setup and changed Pilot type to Sail (mine is Hydro), exited and turned off, went back in and changed back to Hydro, still no indicator showing.  Removed unit and tested wires- Red/Green shows 4.7, Red/Blue and…"
Jun 4
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"I replaced the rudder position rode on the outboards. You might want to check wiring around that arrea."
May 29
Kyle replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Rekindling old thread - ST5000+ rudder indicator suddenly disappeared this season.  Had re-power done over winter so a lot of activity in engine room, could be a coincidence, but would like to know what steps to take to troubleshoot.  Are…"
May 29
Underway - Raymarine, US replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Thank you for the kind words.  I will pass over to our autopilot phone technicians, they will appreciate the feedback.  Please contact us if there is anything we can help with in the future."
Aug 5, 2013
Frank Thalhauser replied to P's discussion No rudder reference displayed
"I recently had a similar issue with my ST5000+ used on my sailboat. The rudder bar suddenly disappeared, but all other auto pilot functions worked correctly. Resistance readings were all within the expected range, but no matter what I did, I could…"
Aug 2, 2013
Underway - Raymarine, US replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Thanks for the update.  Glad to hear you are up and running.  Happy Boating."
Oct 10, 2012
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Thx for your help. Replaced M81188 sensor and now works."
Oct 10, 2012
Underway - Raymarine, US replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Part number for a linear rudder reference feedback sensor is M81188."
Sep 10, 2012
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"All I have is the Linear feedback unit owners handbook. Document number:81006_2 Date: 18th August 1998 Their is no model number. It's designed for use with outboard 'bullhorn' steering systems."
Sep 10, 2012
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Thx for the input. Do you know which linear feedback unit I should get? I cannot read much on the current unit due to it being faded. All I can see is Raytheon and the base is 17" long. I think it was installed around 1998.…"
Sep 10, 2012
Underway - Raymarine, US replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Those readings seem to indicate you have a bad rudder reference unit, for the resistance to jump to those high Ohms resistances, it appears there is an issue there.  I would recommend replacing the rudder reference sensor."
Sep 10, 2012
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Did the hardcover test? Red to green = 5k Ohms Red to blue = 2.3k-2.8k, but 2 degrees(2)right past alignment mark(0) high of 38.0k All other readings within value. Blue to green = 2.7k-2.5k, but 2 degrees right past alignment mark high of…"
Sep 9, 2012
Underway - Raymarine, US replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Let us know what deflection values you get when you go hardover to hardover."
Sep 7, 2012

Comment Wall

You need to be a member of Raymarine Technical Forum to add comments!

  • No comments yet!
 
 
 

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

Robert Garrett liked Robert Garrett's profile
Sep 13
James Coolbaugh replied to Michael McDonald's discussion Integrating ST60+ instruments to eS78 Chartplotter via Seatalk Conversion Kit
"Greetings, Thia may be a bit late,but I'll try. I just installed the eS78 MFD with the Quantum (wireless) radar, which I want to use with my existing ST60 series instruments. With my old radar, they interfaced fine, but with the new…"
Sep 8
martin schulman replied to martin schulman's discussion nmea connector- C 80 chartplotter to VHF
"I can give you very little help here. After jerking around with the connection for months I finally decided to skip it. The Standard Horizon, which works beautifully despite the small screen is below and required leaving the helm to read.  I…"
Sep 4
Peter Stewart replied to martin schulman's discussion nmea connector- C 80 chartplotter to VHF
"I am purchasing a Standard Horizon gx2200 vhf with GPS and AIS. I currently have a C80 MFD. On the back of the mfd the NMEA IN/OUT connection is available. Using a RO8004 cable with the appropriate connection on one end can I join up the C80 at the…"
Sep 4
COUCHSAILORS.com updated their profile
Aug 24
COUCHSAILORS.com replied to Steve C's discussion ST60+ Tridata Not Calibrating to SOG
"When I press reset to accept the SOG which I am seeing it beeps but still shows 0.0 and doesn't transfer the SOG to the speed. Please advise."
Aug 24
Tom Arnold updated their profile
Aug 22
Donald Evans replied to Lorenzo Vanni's discussion Raychart BC420 and Evermore SA-320
"All I can say is try getting your position by using the white wire! I know Ariel Cheng, she is just a temp. She doesn't know how to distinguish one wire from another. I used to deal with Evermore and found their receivers to be poor, thin wires…"
Aug 21
M.Catarall replied to Lorenzo Vanni's discussion Raychart BC420 and Evermore SA-320
"You say Correct it is White wire: Rx, imput signal not data out but data in as shown on reply from Evermore"
Aug 21
Donald Evans replied to Lorenzo Vanni's discussion Raychart BC420 and Evermore SA-320
"Seems you still don't understand what Cheng is saying."
Aug 21
M.Catarall replied to Lorenzo Vanni's discussion Raychart BC420 and Evermore SA-320
"Evermore ( Mrs Ariel Cheng ) answered me Today: Hello Lorenzo, Red wire: VCC power (+12V) Green wire: Tx, Output signal White wire: Rx, imput signal Black wire: Ground Gray wire: Shield wire, signal ground Blue wire: Not used I did not think anyone…"
Aug 20
Donald Evans replied to Lorenzo Vanni's discussion Raychart BC420 and Evermore SA-320
"You're still wrong. Evermore white wire is not the NMEA data out. And don't call me stupid. Get your facts right before commenting."
Aug 20
M.Catarall replied to Lorenzo Vanni's discussion Raychart BC420 and Evermore SA-320
"The information was not wrong when posted. I suggest you look at the date of the post before adding stupid comments"
Aug 20
Donald Evans replied to Lorenzo Vanni's discussion Raychart BC420 and Evermore SA-320
"Hahahahaha, you're all totally wrong. Should have bought it from www.gps-galore.co.uk The guy's an expert on these."
Aug 20
Brian Kidwell updated their profile
Aug 18
Ricky Ladd replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"I just installed my new Dragonfly 7 pro when I power it up the Dragonfly emblem comes up it then blinks goes to a blank screen with a blinking in the upper left hand corner then it goes back to the Raymarine emblem sometimes it goes to the accept…"
Aug 8

© 2017   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service