John Gilchrist
  • Male
  • Green Cove Springs, FL
  • United States
Share
  • Blog Posts
  • Discussions (5)
  • Events
  • Photos
  • Photo Albums
  • Videos

John Gilchrist's Discussions

I 60 wind instrument troubleshooting

Started this discussion. Last reply by Steve Morgan May 29, 2017. 12 Replies

My I 60 display, just two months old, no longer displays any wind data.  It powers up, but the pointer remains frozen straight ahead, and the display window shows only dashed lines.I have tried…Continue

Tags: display, wind, 60, I

Gifts Received

Gift

John Gilchrist has not received any gifts yet

Give a Gift

 

John Gilchrist's Page

Latest Activity

Steve Morgan replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"I have made following measurements. Can someone advise if problem is ST60 Display unit , xducer or both? Xducer cable only: R-Shield. 21.6 k ohms G-Shield. 38.6 k ohms B-Shield. 6.1 ohms Y-Shield. 65.4 k ohms Instrument only powered by…"
May 29, 2017
Marsha Stone replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"ST60+ Similar problem On yesterday's sail, our ST60+ wind instrument stopped showing either direction or speed, reverting to--- on display.  When powered up and then powered down, it showed speed and direction again briefly and then…"
May 29, 2017
Steve Morgan replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"I have a similar problem. The wind needle sometimes registers erratically and incorrectly but mostly is frozen in the 12 oclock position even though the vane is turned in a different direction and moving. The wind speed used to register erratically…"
May 29, 2017
David Jovanovic replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"Some foto"
Feb 13, 2017
Reuben Kamper replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"John I have the same problem after 1 yr of using my i60.  What was your outcome.  Did the wind instrument fail?  Did you need to send it in for repair or did they give you a new one?  Was it covered under warranty?"
Jun 17, 2014
NKO, Raymarine, US replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"noted."
Jan 15, 2014
John Gilchrist replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"Masthead readings, before the failure, were in spec.  The failure did not occur suddenly, though.  For 5-6 days, we would have to power down the i60 and power it back up several times before it would show wind data.  That trick no…"
Jan 15, 2014
NKO, Raymarine, US replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"Hi John,  To perform a factory rest;  After you change the setting from F0 to F1 and to exit the dealer calibration and save your changes you press and hold the Power and True / App buttons simultaneously for approximately 2…"
Jan 14, 2014
John Gilchrist replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"The i60 display shows r1 when I check it, though the masthead transducer is plugged directly into the back of the unit.  I have done a factory reset, or at least think I have - I changed the setting from F0 to F1,  powered down the unit…"
Jan 14, 2014
NKO, Raymarine, US replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"Hi John,  The master / repeater role of the i60 wind is "auto sensed" as in if the masthead wind transducer is plugged directly into the back of the i60 then it should show master (r0), if the wind transducer is plugged into another…"
Jan 14, 2014
John Gilchrist replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"My I60 shows that it is in "repeater" mode - how do I put it in "master" mode?  John"
Jan 14, 2014
John Gilchrist replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"Thank you for sending the masthead test instructions.  I'm capable of doing that - I'll let you know what the test reveals.  Enjoy some NFL this weekend!  JG"
Jan 11, 2014
NKO, Raymarine, US replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"Hi John,  Unfortunately, it sounds like we either have a wiring short or the i60 instrument has died. I would try the masthead wind transducer test and then if the masthead checks out, perform a factory reset. If you can't get into the…"
Jan 10, 2014
John Gilchrist posted a discussion

I 60 wind instrument troubleshooting

My I 60 display, just two months old, no longer displays any wind data.  It powers up, but the pointer remains frozen straight ahead, and the display window shows only dashed lines.I have tried performing the self test, stages 1-4, as outlined in the downloaded installation and operations manual - but the unit will not enter the self test program as it should.Have the procedures for running the self test been updated?  Do you have any suggestions?  Thanks - JGSee More
Jan 10, 2014
John Gilchrist is now a member of Raymarine Technical Forum
Jan 9, 2014

Profile Information

Models of Raymarine Product(s) Owned or Considering
ACU-400, P70, I50, I60, EV1

Comment Wall

You need to be a member of Raymarine Technical Forum to add comments!

  • No comments yet!
 
 
 

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

Richard Emerson replied to Richard Emerson's discussion ST70 screen goes blank
"Um, I'm not sure how this popped up. The problem occurred five years ago (2013). The ticket can be closed."
6 hours ago
Mark Jones replied to Richard Emerson's discussion ST70 screen goes blank
"Do we need an RMA for this?  If so, how do we get one?  My unit has been doing this for 2 years and our last calls to support didn't mention anything about this."
7 hours ago
NOAM REJMAN replied to Louis Viau's discussion E80 classic radome compatibility
"hi there i have E80 & RD418D that i got from a freind swore that the system work called support yesterday asking the same question: is RD418D is compatible with E80 v5.69?  Answer was not compatible. i read on here that it is…"
Apr 17
Geoff MacDonald updated their profile
Apr 16
Germain Bélanger updated their profile
Apr 16
Colin Bondy updated their profile
Apr 8
Philippe Jean Figueroa updated their profile
Apr 5
Alan martin updated their profile
Apr 5
jonas wallner updated their profile
Apr 1
Steve Haas updated their profile
Mar 21
Peter Sjölund updated their profile
Mar 8
Cat Fish updated their profile
Feb 26
Chuck Rich updated their profile
Feb 17
William Lakso updated their profile
Feb 16
Donald Evans commented on Donald Evans's album

NMEA cable

"These cables are available on ww.gps-galore.co.uk and ebay. Bought one myself. The connector is a slightly different shape on the outside but it fits perfectly."
Feb 8
Igor Stelli updated their profile
Feb 1

© 2018   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service