Fred Collins
  • Male
  • Edgartown, MA
  • United States
Share
  • Blog Posts
  • Discussions (2)
  • Events
  • Photos
  • Photo Albums
  • Videos

Fred Collins's Discussions

DragonFly Bottom Lock issue

Started this discussion. Last reply by Moderator - Raymarine, US Apr 28, 2014. 3 Replies

I have a new Dragonfly  model E7008 which I just installed on a small Keywest 176I  loose bottom lock at speeds above 5 mph. I have tried several different locations for the transducer. I setup an…Continue

Gifts Received

Gift

Fred Collins has not received any gifts yet

Give a Gift

 

Fred Collins's Page

Latest Activity

Fred Collins updated their profile
Jun 6
Moderator - Raymarine, US replied to Fred Collins's discussion DragonFly Bottom Lock issue
"Fred, The mount of the Dragronfly/CP100 transom mounted transducers features lash ... this is normal, and will permit the trailing end of the transducer to have as much as 1/2" of vertical play.  When operating in CHIRP mode, bottom should…"
Apr 28, 2014
Fred Collins replied to Fred Collins's discussion DragonFly Bottom Lock issue
"It is very difficult to take the pictures you have requested since the boat is in the water. I have never had this issue before with either thru hull or transom mounted transducers, is there something that that makes this xducer very sensitive ?…"
Apr 28, 2014
Moderator - Raymarine, US replied to Fred Collins's discussion DragonFly Bottom Lock issue
"Welcome to the Raymarine Technical Forum Fred, Please add some digital photos to the discussion showing the transom of the vessel, underside of the hull (looking forward from the transom, and a side profile of the transducer mounted on the transom."
Apr 28, 2014
Fred Collins posted a discussion

DragonFly Bottom Lock issue

I have a new Dragonfly  model E7008 which I just installed on a small Keywest 176I  loose bottom lock at speeds above 5 mph. I have tried several different locations for the transducer. I setup an arrangement using a 1x3 by 4ft extension which allows me to move the transducer without drilling new holes each time. I even tried clamping it on the side , well away from the motor etc. That didn't help, same results.Ant thoughts would be appreciated.Fred   Lighthouse Point, Fl.See More
Apr 28, 2014
Fred Collins is now a member of Raymarine Technical Forum
Apr 28, 2014

Profile Information

Models of Raymarine Product(s) Owned or Considering
Dragonfly E70085
E SERIES NETWORK dm300
C series

Comment Wall

You need to be a member of Raymarine Technical Forum to add comments!

  • No comments yet!
 
 
 

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Sounds even worse than mine. Suggest you do as they suggest and take it to an approved Raymarine dealer."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Thanks for your reply. Mine kicks off at 6 mph. I have moved it to three different places and same results."
Jun 14
Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"No. Still broke. Have not sent it to be checked by RayMarine. The only other possibility is that I have the transducer mounted on the left side of the propeller rather than the right side as recommended."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Mine is doing the same thing.  Did you get this fixed? If so, what did you do? Thank you for your help."
Jun 14
Andy Barbasch updated their profile
Jun 13
Tom Aydelotte replied to John Pecora's discussion DSM300 Made in Mexico
"Just learned of this replacement program. Several years ago I spent multiple hours trying to figure out my DSM300 inconsistencies... is there any program still available to solve this issue?"
Jun 11
Bernie liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 7
Bernie updated their profile
Jun 7
Istvan bindisch liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 6
Fred Collins updated their profile
Jun 6
Frank Thalhauser replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Hi Kyle, I suggest you call into Tech support while at your helm and have the tech talk you through the sequence that I tried to explain in my post. I don't totally recall all the steps, but I do remember that it was quite easy and ended…"
Jun 5
Brad Martinsen replied to Brian Stinson's discussion i60 Wind Indicator.
"Sure would be nice to have a choice of using SOG or STW. Like I had on my old NAVman Wind that i just replaced with an I60. Hardly use STW were i am."
Jun 4
Kyle replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Update-went in to Dealer Setup and changed Pilot type to Sail (mine is Hydro), exited and turned off, went back in and changed back to Hydro, still no indicator showing.  Removed unit and tested wires- Red/Green shows 4.7, Red/Blue and…"
Jun 4
Phillip Sausto replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Seems that I have the same problem with my 4 year old Ray 55 VHF radio that everyone else has. Unfortunately, the raymarine repair is $175.00 to correct the problem which is a defect in the product. Raymarine should should eat the repair cost. At…"
May 31
Steve Morgan replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"I have made following measurements. Can someone advise if problem is ST60 Display unit , xducer or both? Xducer cable only: R-Shield. 21.6 k ohms G-Shield. 38.6 k ohms B-Shield. 6.1 ohms Y-Shield. 65.4 k ohms Instrument only powered by…"
May 29
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"I replaced the rudder position rode on the outboards. You might want to check wiring around that arrea."
May 29

© 2017   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service