Brad Martinsen
  • Male
  • Georgetown
  • Cayman Islands
Share
  • Blog Posts
  • Discussions (4)
  • Events
  • Photos
  • Photo Albums
  • Videos

Brad Martinsen's Discussions

E7D Resets time zone to +2UTZ once a weekby itself? We are in -5UTZ

Started this discussion. Last reply by Moderator - Raymarine, US Apr 1, 2015. 5 Replies

MY new E7D Resets time zone to +2GMT once a week by itself(Sundays)?  We are in -5GMTI change it back when I notice usually once a week, I believe it is happening on Sundays. It is always changing to…Continue

Tags: E7D

Gifts Received

Gift

Brad Martinsen has not received any gifts yet

Give a Gift

 

Brad Martinsen's Page

Latest Activity

Brad Martinsen replied to Brian Stinson's discussion i60 Wind Indicator.
"Sure would be nice to have a choice of using SOG or STW. Like I had on my old NAVman Wind that i just replaced with an I60. Hardly use STW were i am."
Jun 4
Moderator - Raymarine, US replied to Brad Martinsen's discussion E7D Resets time zone to +2UTZ once a weekby itself? We are in -5UTZ
"Should the problem persist, then it is recommended that a system diagram of your system listing the make/models of all marine electronics products installed within your system be added to a response to this discussion.  The Diagnostics file for…"
Apr 1, 2015
Brad Martinsen replied to Brad Martinsen's discussion E7D Resets time zone to +2UTZ once a weekby itself? We are in -5UTZ
"Ok it's been a month. I've updated the E7 Firmware and problem still there. Did a Data reset. This seem good for 3 wks, then it happened twice in one week. I had AP control off but once in awhile I'd get a pop-up saying " AP in…"
Mar 31, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Brad Martinsen's discussion E7D Resets time zone to +2UTZ once a weekby itself? We are in -5UTZ
"Noted."
Feb 24, 2015
Brad Martinsen replied to Brad Martinsen's discussion E7D Resets time zone to +2UTZ once a weekby itself? We are in -5UTZ
"I'm currently at V12.26 , downloading latest but it has 2 more hours to go. Also, have a E22158 Seatalk-STNG convertor with V1.21 I've turned off AP control for now. I like beening able to use it to goto way points just dont like large pop…"
Feb 24, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Brad Martinsen's discussion E7D Resets time zone to +2UTZ once a weekby itself? We are in -5UTZ
"Welcome to the Raymarine Technical Forum Brad, The currently installed version of software within the MFD and any device which has been interfaced via RayNet/SeaTallkhs/Ethernet or SeaTalkng/NMEA 2000 communications protocol to the MFD may be…"
Feb 24, 2015
Brad Martinsen posted a discussion

E7D Resets time zone to +2UTZ once a weekby itself? We are in -5UTZ

MY new E7D Resets time zone to +2GMT once a week by itself(Sundays)?  We are in -5GMTI change it back when I notice usually once a week, I believe it is happening on Sundays. It is always changing to +2GMT.This is a bit un-nerving having preferences change on their own, granted this is propably not going to cause harm but is it part of a bigger problem?Also it would be nice if changes in auto-pilot On/standby didn't pop up on MDF and completely cover map that Im veiwing. Can this be turned off.…See More
Feb 24, 2015
Brad Martinsen is now a member of Raymarine Technical Forum
Feb 11, 2015

Profile Information

Models of Raymarine Product(s) Owned or Considering
E7D,ST6002 ST60's

Comment Wall

You need to be a member of Raymarine Technical Forum to add comments!

  • No comments yet!
 
 
 

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Sounds even worse than mine. Suggest you do as they suggest and take it to an approved Raymarine dealer."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Thanks for your reply. Mine kicks off at 6 mph. I have moved it to three different places and same results."
Jun 14
Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"No. Still broke. Have not sent it to be checked by RayMarine. The only other possibility is that I have the transducer mounted on the left side of the propeller rather than the right side as recommended."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Mine is doing the same thing.  Did you get this fixed? If so, what did you do? Thank you for your help."
Jun 14
Andy Barbasch updated their profile
Jun 13
Tom Aydelotte replied to John Pecora's discussion DSM300 Made in Mexico
"Just learned of this replacement program. Several years ago I spent multiple hours trying to figure out my DSM300 inconsistencies... is there any program still available to solve this issue?"
Jun 11
Bernie liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 7
Bernie updated their profile
Jun 7
Istvan bindisch liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 6
Fred Collins updated their profile
Jun 6
Frank Thalhauser replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Hi Kyle, I suggest you call into Tech support while at your helm and have the tech talk you through the sequence that I tried to explain in my post. I don't totally recall all the steps, but I do remember that it was quite easy and ended…"
Jun 5
Brad Martinsen replied to Brian Stinson's discussion i60 Wind Indicator.
"Sure would be nice to have a choice of using SOG or STW. Like I had on my old NAVman Wind that i just replaced with an I60. Hardly use STW were i am."
Jun 4
Kyle replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Update-went in to Dealer Setup and changed Pilot type to Sail (mine is Hydro), exited and turned off, went back in and changed back to Hydro, still no indicator showing.  Removed unit and tested wires- Red/Green shows 4.7, Red/Blue and…"
Jun 4
Phillip Sausto replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Seems that I have the same problem with my 4 year old Ray 55 VHF radio that everyone else has. Unfortunately, the raymarine repair is $175.00 to correct the problem which is a defect in the product. Raymarine should should eat the repair cost. At…"
May 31
Steve Morgan replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"I have made following measurements. Can someone advise if problem is ST60 Display unit , xducer or both? Xducer cable only: R-Shield. 21.6 k ohms G-Shield. 38.6 k ohms B-Shield. 6.1 ohms Y-Shield. 65.4 k ohms Instrument only powered by…"
May 29
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"I replaced the rudder position rode on the outboards. You might want to check wiring around that arrea."
May 29

© 2017   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service