Bob Kurtz
  • Male
  • Cape May, NJ
  • United States
Share
  • Blog Posts
  • Discussions (9)
  • Events
  • Photos
  • Photo Albums
  • Videos

Bob Kurtz's Discussions

Problem connecting e125 video out to hdtv

Started this discussion. Last reply by Moderator - Raymarine, US Jul 14, 2015. 7 Replies

I recently replaced my e120 with an e125.  The former e120 was connected to the hdtv in the salon and the tv mirrored whatever was on the e120 scree.  When I purchased the e125, I orderd the vga…Continue

Connecting Sea Talk NG backbone to Lowrance NMEA2000 network

Started this discussion. Last reply by Underway - Raymarine, US Feb 18, 2015. 5 Replies

It is my understanding that the two existing separate networks can be combined with the appropriate adapter cable, making sure that only one of the networks is powered.  But I'm confused on what to…Continue

Pump choice for Ev-100

Started this discussion. Last reply by NKO, Raymarine, US Feb 28, 2014. 3 Replies

Thinking about adding autopilot to my center console.  Boat is 23', 5000# and the steering ram capacity is 8.4 cu in (Teleflex Seastar HC5345 which is pretty common on many OB power boats).  The…Continue

Gifts Received

Gift

Bob Kurtz has not received any gifts yet

Give a Gift

 

Bob Kurtz's Page

Latest Activity

Moderator - Raymarine, US replied to Bob Kurtz's discussion Problem connecting e125 video out to hdtv
"Thanks Bob."
Jul 14, 2015
Bob Kurtz replied to Bob Kurtz's discussion Problem connecting e125 video out to hdtv
Jul 14, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Bob Kurtz's discussion Problem connecting e125 video out to hdtv
"Bob, Thanks for the follow-up information.  You may want to additionally specify the make/model of TV and the make/model of VGA to HDMI adapter which you had used."
Jul 14, 2015
Bob Kurtz replied to Bob Kurtz's discussion Problem connecting e125 video out to hdtv
"In case anyone else has interest in this topic, I wanted to let readers know that I purchased a powered VGA to HDMI converter for about $20, inserted it between the vga cable and the tv, and that resolved the issue."
Jul 14, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Bob Kurtz's discussion Problem connecting e125 video out to hdtv
"You're welcome."
Jul 4, 2015
Bob Kurtz replied to Bob Kurtz's discussion Problem connecting e125 video out to hdtv
"OK, thanks.  I did see that other thread earlier, but was hoping to get some more confirmation before trying the adapter.  Guess I'll give it a try."
Jul 3, 2015
Moderator - Raymarine, US replied to Bob Kurtz's discussion Problem connecting e125 video out to hdtv
"Welcome to the Raymarine Technical Forum Bob, When interfacing a TV to a video input source such as your MFD, the TV to be chosen must support the video output signal format supported by the MFD.  The video signal format output by the e-Series…"
Jul 1, 2015
Bob Kurtz posted a discussion

Problem connecting e125 video out to hdtv

I recently replaced my e120 with an e125.  The former e120 was connected to the hdtv in the salon and the tv mirrored whatever was on the e120 scree.  When I purchased the e125, I orderd the vga video out adapter cable.  In order to connect it to my existing vga cable, I needed to add a gender adapter in between.  When I try to view my e125 on the hdtv, i get an error message that says not compatible.  How can I make this work??See More
Jun 30, 2015
Underway - Raymarine, US replied to Bob Kurtz's discussion Connecting Sea Talk NG backbone to Lowrance NMEA2000 network
"Anytime, contact us with any further questions."
Feb 18, 2015
Bob Kurtz replied to Bob Kurtz's discussion Connecting Sea Talk NG backbone to Lowrance NMEA2000 network
"Thanks.  It was worth a shot.  While I understood that spur and backbone cables were different colors and possibly different guage, I couldn't see that the fittings were not the same."
Feb 16, 2015
Bernie Keys replied to Bob Kurtz's discussion Connecting Sea Talk NG backbone to Lowrance NMEA2000 network
"The cables you mention connect the STng spur to NMEA2000 devices. The spur and backbone connectors are different in a STng network. On a Lowrance network backbone & spur cables are the same and "gender bender" converters are available…"
Feb 16, 2015
Bob Kurtz replied to Bob Kurtz's discussion Connecting Sea Talk NG backbone to Lowrance NMEA2000 network
"I didn't get around to installing the autopilot last year, but once again I'm thinking of pulling the trigger.  In the mean time, I think I found another solution to joining the two backbones, but I thought I should run it by the…"
Feb 16, 2015
NKO, Raymarine, US replied to Bob Kurtz's discussion Connecting Sea Talk NG backbone to Lowrance NMEA2000 network
"Hi Bob,  If you have two separate NMEA2000 networks that contain all NMEA2000 certified devices, then you would just splice the two backbones together, leaving a continuous run of backbone cable with one power source and having a termination…"
Mar 4, 2014
Bob Kurtz posted a discussion

Connecting Sea Talk NG backbone to Lowrance NMEA2000 network

It is my understanding that the two existing separate networks can be combined with the appropriate adapter cable, making sure that only one of the networks is powered.  But I'm confused on what to do about termination resistors.  Do I treat the SeaTalkNG network as a single spur on the lowrance network with a single T or do I treat it as an extension of the Lowrance backbone, removing one of the Lowrance terminators and one of the SeaTalkNG terminators?  Is there a drawing available that shows…See More
Mar 3, 2014
NKO, Raymarine, US replied to Bob Kurtz's discussion Pump choice for Ev-100
"Your'e welcome. Have a great day!"
Feb 28, 2014
Bob Kurtz replied to Bob Kurtz's discussion Pump choice for Ev-100
"Thank you very much."
Feb 27, 2014

Profile Information

Models of Raymarine Product(s) Owned or Considering
autopilot

Comment Wall

You need to be a member of Raymarine Technical Forum to add comments!

  • No comments yet!
 
 
 

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Sounds even worse than mine. Suggest you do as they suggest and take it to an approved Raymarine dealer."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Thanks for your reply. Mine kicks off at 6 mph. I have moved it to three different places and same results."
Jun 14
Joel Hjelseth replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"No. Still broke. Have not sent it to be checked by RayMarine. The only other possibility is that I have the transducer mounted on the left side of the propeller rather than the right side as recommended."
Jun 14
Doug Stevens replied to Joel Hjelseth's discussion Raymarine Dragonfly 7 malfunction
"Mine is doing the same thing.  Did you get this fixed? If so, what did you do? Thank you for your help."
Jun 14
Andy Barbasch updated their profile
Jun 13
Tom Aydelotte replied to John Pecora's discussion DSM300 Made in Mexico
"Just learned of this replacement program. Several years ago I spent multiple hours trying to figure out my DSM300 inconsistencies... is there any program still available to solve this issue?"
Jun 11
Bernie liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 7
Bernie updated their profile
Jun 7
Istvan bindisch liked Mark Leavitt's discussion Lighthouse Charts
Jun 6
Fred Collins updated their profile
Jun 6
Frank Thalhauser replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Hi Kyle, I suggest you call into Tech support while at your helm and have the tech talk you through the sequence that I tried to explain in my post. I don't totally recall all the steps, but I do remember that it was quite easy and ended…"
Jun 5
Brad Martinsen replied to Brian Stinson's discussion i60 Wind Indicator.
"Sure would be nice to have a choice of using SOG or STW. Like I had on my old NAVman Wind that i just replaced with an I60. Hardly use STW were i am."
Jun 4
Kyle replied to P's discussion No rudder reference displayed
"Update-went in to Dealer Setup and changed Pilot type to Sail (mine is Hydro), exited and turned off, went back in and changed back to Hydro, still no indicator showing.  Removed unit and tested wires- Red/Green shows 4.7, Red/Blue and…"
Jun 4
Phillip Sausto replied to fireman_bob's discussion Ray 55 marine radio not receiving
"Seems that I have the same problem with my 4 year old Ray 55 VHF radio that everyone else has. Unfortunately, the raymarine repair is $175.00 to correct the problem which is a defect in the product. Raymarine should should eat the repair cost. At…"
May 31
Steve Morgan replied to John Gilchrist's discussion I 60 wind instrument troubleshooting
"I have made following measurements. Can someone advise if problem is ST60 Display unit , xducer or both? Xducer cable only: R-Shield. 21.6 k ohms G-Shield. 38.6 k ohms B-Shield. 6.1 ohms Y-Shield. 65.4 k ohms Instrument only powered by…"
May 29
P replied to P's discussion No rudder reference displayed
"I replaced the rudder position rode on the outboards. You might want to check wiring around that arrea."
May 29

© 2017   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service