After working well for the past couple of years, my ST70 control head for an SPX-30 now goes blank after starting up (beeps and shows ST70 logo). I'm aware of the "send it in for an update" response. That would be fine if we were in the US, however we're in the Exumas in the Bahamas. Shipping anything in and out of the Bahamas is hellish expensive (shipping fees, customs fees of at least 33% on the value of the item) and can literally take weeks to work out of and into the Bahamas. Is there any way to revive the ST70? I have spare STng cables, STng/ST adapters, and ST/NMEA adapters.

Data access is very limited (mostly WiFi for a fee - here in Warderick Wells it's $15 for 100Mb or 24hrs - whichever expires first).

Views: 210

Reply to This

Replies to This Discussion

The only thing I can have you try outside the service facility is re-loading the latest software to the ST70 Control head, v3.04.  This might revive the control head display, but if not you will have no other choice but send to unit in because it is a internal issue within the display.

Do we need an RMA for this?  If so, how do we get one?  My unit has been doing this for 2 years and our last calls to support didn't mention anything about this.

Luckily we have 3 others so we can get by.

Um, I'm not sure how this popped up. The problem occurred five years ago (2013). The ticket can be closed.

Thanks Richard, it's called Google and it searches for things on the internet.  Your problem is the same as my problem and I'd like a reply from Raymarine before they close it out because I'd like my unit to get repaired.

Richard Emerson said:

Um, I'm not sure how this popped up. The problem occurred five years ago (2013). The ticket can be closed.

The light dawns. The solution was to replace the unit. At this point (2018) I'm not sure that Raymarine can still repair the unit. We were in the Exumas when the unit failed. Ultimately, I bought a replacement (successor to the ST70 - I forget the model) and had it flown to Staniel Key for pick up. Although Raymarine said they could repair the unit, the turn-around time and logistics of sending and receiving the part was not a winner. HTH :)

ADDED: IIRC the "blank screen" problem was a known issue. That is, this wasn't a one-off problem.

Reply to Discussion

RSS

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

Donald Evans replied to Bruce Bayne's discussion Wiring a RayStar 125 to NMEA 0183
"Regarding the NMEA side of an RS125, as it can transmit NMEA data when correctly wired, does this also mean you can wire a standard NMEA GPS receiver to the same point?"
Oct 13
Mark Van Thillo replied to Tim Sheesley's discussion RD418HD parts needed parts diagram?
"Hello, I need to replace the insides of my radar RD418HD and don't need to replace the cover. is their a part number for this? Thank you for your help. Mark"
Oct 9
Jim Pra liked Jon Fitch's discussion Waypoint/route upload to new e series MFD
Oct 4
Joseph J. Job liked Joseph J. Job's profile
Oct 1
Donald Evans replied to Scott A Crego's discussion NMEA0183 (R08004) for my A65
"llllll"
Sep 23
Donald Evans replied to Scott A Crego's discussion NMEA0183 (R08004) for my A65
"Replacement NMEA cables are to be found here: http://www.gps-galore.co.uk/?product_cat=nmea-0183-cable What happened? did someone scrub the link off? There are so many people out there that can't afford to buy new plotters. Please leave it on…"
Sep 23
Donald Evans replied to Scott A Crego's discussion NMEA0183 (R08004) for my A65
Sep 23
James Riley updated their profile
Sep 16
Stephen Gwyn replied to John M Busciglio's discussion ST1000+ ST2000+ Autopilot PARTS needed
"I had the same problem with the ram tube spinning. I opened up the case to find circular bits of plastic at the bottom of the case. I made a bushing to fit between 4. the lead screw drive pulley and 7 the gear box support plate out some food…"
Sep 14
walt hoover replied to walt hoover's discussion autopilots
"I'm now installing the autopilot type 2 pump. When connecting into the steering system can I just tee into the three hydraulic lines or is there a different circut setup. My instruction sheet has me a bit stumped because it shows the pump…"
Sep 10
David Lane updated their profile
Aug 29
dave abrams replied to Erik Hillenmeyer's discussion NMEA GPS to DSC VHF connection
"My set up is all raymarine, S6002 autopilot and an A70 display.  how can I connect my dsc vhf to pick up the gps signal?  hopefully I can do this on the pedistile and not have to run wires back to th computer.  plas keep it simple if…"
Aug 18
Gregory S******* updated their profile
Aug 10
Folkmeister replied to Mikael H's discussion Show vessels name from AIS
"Reactivating this old thread -   My prior boat had an e7 and AIS650 which worked great, vessel names were displayed with target info.  My new boat has older e80 and e120 plotters.  We have just installed AIS, but the vast majority of…"
Aug 10
Carol Shores updated their profile
Aug 8
Jorge Chubretovich updated their profile
Aug 3

© 2018   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service