Autopilots (2,963)

Discussions Replies Latest Activity

P70 evolution autopilot

On the P70 after doing all the setup it complains (no navigation Data) and the autohelm will not track. upgraded all the software. The ACU…

Started by Les Wardrop

1 on Wednesday
Reply by Underway - Raymarine, US

Autopilot ACU400 EV-1 issues

A couple of weeks ago I finished installing a full upgrade on a 72' , everything works perfect except the AP. When set to AUTO, it turns al…

Started by Fabian Andrades

8 on Tuesday
Reply by Underway - Raymarine, US

ev100 wheel pilot installation questions

hi, i am installing a ev100 wheel pilot on an interior bulkhead with the e15017 fitting kit, my questions are: 1) am i correct in assuming…

Started by bruce clark

3 on Tuesday
Reply by Underway - Raymarine, US

Smart pilot intergration with ACU-200

how do i hook a smart pilot controller to the ACU-200.  I only have the smart controller hand held unit so I believe that I need the base s…

Started by Capt. Chris Colavito

3 on Tuesday
Reply by Underway - Raymarine, US

st compatibility

Hi,    I have an autohelm unit in my 36' sailboat, type 100 / 300 course computer. Old, but is all I need... My handheld control head is fr…

Started by Erik

3 on Tuesday
Reply by Underway - Raymarine, US

Autopilot wild turns

My sailboat has an S3G autopilot with fast heading, hydraulic ram and interfaces with e125. There is outside 7001 and nav desk 6001 control…

Started by Paul Kanev

9 on Tuesday
Reply by Underway - Raymarine, US

EV-1 on Outboard Engine with balanced hydraulic system

Question #1: We have the EV-1 system networked into a Simard NSS 9 EVO 2 through Seatalk network into NMEA port of the chartplotter/sounder…

Started by Bill Karstens

1 on Tuesday
Reply by Underway - Raymarine, US

ST5000+ replacing M81188

I need to replace the M81188 rudder feedback unit.  Is the Teleflex Smartstick RM the only replacement?  Is there another option?

Started by Joe Whatley

3 on Tuesday
Reply by Underway - Raymarine, US

Help with an Autohelm 4000

Hello, I have an old Autohelm 4000 and I'm having some trouble with the control head.  If I can't get it repaired, and if I can't find an e…

Started by Chris Ferro

1 on Tuesday
Reply by Underway - Raymarine, US

ST8001 course computer

Hi - I have an ST8001 autopilot 2004-2005ish and I need to replace the course computer. I am sure they are no longer made, or repaired for…

Started by Mike Shannon

3 May 22
Reply by Underway - Raymarine, US

RSS

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Latest Activity

jon kliegman replied to Larry Taunt's discussion I60 Wind instrument upgrade from ST50
"There should be 5 wires in the cable from the transducer whose colors will match the five 1/8" spade connectors in the back of the I60.  The cable from the transducer will have to be cut exposing the five colored…"
24 minutes ago
Moderator - Raymarine, US replied to Michael's discussion RL80C Won't Boot
"You're welcome."
44 minutes ago
William Callahan posted a discussion

Autopilot Problems

My autopilot has stopped working after the cold winter.  It can't find a heading.  I called a few weeks ago and found out the specs to Ohm out the Fluxgate Compass.  All was in spec.  So I called back and have been told it is probably the course computer.  I need to figure out what I should replace. I have a type100 course computer.  Connected to a ST60 tri data and ST60 wind.  Had to put on a ST6002 control head for the autopilot a few years ago.  Can't read the part number on the rotary…See More
58 minutes ago
Jerry Smith replied to Jerry Smith's discussion EV 100 Autopilot
"I have tried both Cruising and Performance for response level. Performance seems best. Vessel type is set to Power. "
1 hour ago
Moderator - Raymarine, US replied to Edwin Zivi's discussion RC530 based Seatalk system upgrade
"Welcome to the Raymarine Technical Forum Edwin, If replacing the MFD, option 5 is unquestionably the best solution.   Any Raymarine products featuring a 1st generation SeaTalk interface which do not additionally feature a SeaTalkng interface…"
1 hour ago
Michael replied to Michael's discussion RL80C Won't Boot
"Thanks. The COG and heading on the AP display still don't correspond to each other. I have both set to True for heading but they're off by a lot. Do I have to do the calibration procedure for the AP? Is the fluxgate compass redundant or…"
1 hour ago
Larry Taunt replied to Larry Taunt's discussion I60 Wind instrument upgrade from ST50
"Okay, I am have replaced my ST 50 wind instrument with the new I60 instrument but I am having installation issues.  There was no spade on the cable when it came.  The installation guide shows 7 wires to connect the transducer and the cable…"
1 hour ago
Spencer Thomason replied to Spencer Thomason's discussion ITC-5 analog speed and depth
"I only see the depth on the ITC-5 which is working. I do not see the speed or temp.(PS: the temp reads the temperature at about twice what the water temp is and has for a couple of years.   "
1 hour ago
Moderator - Raymarine, US replied to Eric's discussion Dragonfly 6 wifi?
"You're welcome."
1 hour ago
Underway - Raymarine, US replied to Tim Bowie's discussion True Wind Speed, i60
"No, the a65 will not provide Speed through the Water data, GPS provides only Speed over Ground.  You will need a speed transducer to provide Speed through the Water, in order to get True Wind Speed."
1 hour ago
Moderator - Raymarine, US replied to Bill hodges's discussion eS Series MFD
"Bill, Your suggested use of the equipment, both new and existing, is indeed valid."
1 hour ago
Michael Matthews replied to Michael Matthews's discussion EV-200 Autopilot remote controls
"Thanks, I think I'll go with the ST70 and down the road I'll let all know if I have any problems. Thanks again"
1 hour ago
Jonathan Burt replied to Jonathan Burt's discussion E120 classic to ST80 interconnection
"@underway, Thanks for the reply.  Will Seatalk information come in via that port?  I had assumed that it was only for alarm purposes. Thanks Jon"
1 hour ago
Underway - Raymarine, US replied to David Risch's discussion ST 60 Wind Stuck In Slave?
"The next step is doing to masthead test, this is either a masthead or display issue.  If the masthead tests OK, then I would recommend that the display be sent to the below address to be evaluated by a service technician for repair. Masthead…"
1 hour ago
Gary Smith posted a discussion

EV-100 disengages

Just finished installing the EV-100 wheel pilot on my Catalina sailboat and the engagement lever will not stay engaged in auto mode. It will run for less then one minute before starting to disengage as the motor makes wheel move. What are my options to correct.See More
1 hour ago
John J. Gangone posted a discussion

ST60 Tridata Spped not working

 I have a 2000 Sea Ray 330EC with a Raymarine Tridata unit on board. I believe that when the yard painted the bottom of my boat they painted the paddle wheel at the bottom of the transducer so it just may be stuck. I don't know how or can I find any manual to remove the transducer from inside the boat while it is in the water. I can see that there is a plug along side the transducer which makes me believe that this plug need to be installed while the transducer is out. Any info whould be…See More
1 hour ago

© 2015   Created by Moderator - Raymarine, US.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service